Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

pickA világhírű szegedi Pick szalámi gyártásának a történetét mutatja be a gyűjtemény, de megismerhető itt a szegedi paprika története is. A teljes munkafolyamatot szemléltető kiállításon láthatók a hagyományos anyag előkészítésben használt különleges eszközök, így a ringókés és egy régi, kézzel hajtott töltőgép is. A téliszalámi készítésének alapjában véve máig változatlan folyamata enteriőrök sorával válik életszerűvé. Ha a téliszalámiba nem is kell paprika, a Pick Szeged Rt. más hagyományos termékeibe igen. A két híres szegedi termék egyébként is szorosan összekapcsolódik, hiszen már a gyáralapító is működtetett paprikamalmot. Ezért a másik kiállítás a paprika történetét, a híres szegedi paprika feldolgozását mutatja be.
A látogatók szalámi kóstolót, téliszalámi- és paprikavásárlási kedvezményt és ajándék képeslapot kapnak. A képeslap postaköltségét a világ bármely országába átvállalják.
Csoportok és családok számára 10% engedményt biztosítanak. Csoportokat bejelentkezéssel keddtől szombatig 10-18 óra között fogadnak. Nyitva tartás egyéni vendégeknek: keddtől-péntekig  15-18 óráig.

pick_muzeum1 pick_muzeum2 pick_muzeum